Wednesday, 29 February 2012

29 februari 2012

belated bithday siapakah hari nie?? humm epy birthday lah kpd yg berkenaan...

so today no class no practical..yeahh!! so happy.. kat uni aku ada event . anjuran fakulti nursing..boleh lah dikatakan meriaaaahhh lah gak. even nursing y wat,fakulti lain digalakkan join too..meriah lah gak.. ada jualan kecil2... first destination kami, ICE blanded by Puan Mas,Pn Alene dan beberapa lg geng mereka..syok ahh gak..aku minum chocolate blended..same gak an sanah,dayah n ira...

masa nak pi uhy,aku ingatkn geng aku da naik bas. rupanya blum lg..dah sudah aku yg tinggalkan mereka sebelum mereka meninggalkan aku...mana aku nak tahu y mereka lambat naik.. huhukkk...sudahnye aku lah yg sampai dulu at waziria uh.. tp aku baik hati..hikhik <perasan> aku tunggu dyorang at ATM..al maklum lah,asal nak shopping ATM lah yg menjadi mangsa kami....

kami lepak sama,makan sama,jalan pon sama sama .. tak lama pon kami pi.. jap je..untuk memenuhi waktu yg dibuang aje..hahah.. bile sampai sana, kami jumpalh abg senior kami nie..abg faiz..cehh abg lah sangatkan...memey pon.. lau x ditakdirkan prctical kami x sama dgn abg faiz ni,kami x rapat pon..dan x adalah berdengki degki..dia uh suka sakat org..pg2 lagi aku da kena perli dgn dia..alahaiii,,sabo je lah...

first time aku makan songlam.. songlam uh sejenis makann dr tHAiland or siam.. sedap lah gak..niat hati nak makan kerabu. tp tangan memilih songlam plak... memey sedap!! rm4 je..ok lah uh..bukan selalu dapat makan bnd2 y pelik nie.. tp y penting HALAL...

urmm..nth apa lg aku nak katakan..ni j kot..ohhh yee, pg tadi ada orang ucap " selamat pagi cinta".. aku juga dikejutkan dgn " bangun2 solat subuh..bangunlah..uh setan nye banyak uh ajak tdo aje..bangun,lawan kata setan uh "...hik hik,,aku bangun taw n solat subuh seperti biasa...

 ok guys, see u again.. blog yg bosan kot..sorry to say,xada picture lah nak upload.... assalammualaikum :)

Tuesday, 28 February 2012

kenangan dulu..best kot smk paloh

kenangan dulu.. xada yg dulu xadalah yg sekarang....

> rindu time nie..serius...giler waktu bersama korang..mizs wawa,hidayah mucox dan aku sendiri... sekarang nie mizs wawa at poli jb..aku n hidayah mucox je di utara...
ptg tue kebetulan trun sek waktu ptg...tiba tiba...hujan trun lah..itu yg kami snap pic...

hidayah yunus at pJ,adah at BP,qila keje....
ermm rindu kenangan nie...ye ye...jum lpak lagi together2....hukhuk LOve  :)



nie lah budak form 6..majoriti kawan aku..  uh lau knl wawa je dia dah stdy at poli..

yang lain still setia menunggu di form 6....sape kata frm 6 x boleh berjaya..

dimana ada kemahuan,disitu ada jalan..
disitu jugak ada kejayaan..
nak dan tak nak stdy j

malas and rajin je...bakal2 orang y berkaliber..nie lah dia..kawan2ku..






cam kanak2 riang x? haha nie lah first time jumpa sesama pas clash form5..

is,wawa,qiesha,syeera,ecah,aku,alif,leha dan y belakang uh faiz... ni  at smk paloh lah

at class dyorang..form 6..
wish u luck my dear... loVE

tahu ke sape dyorang ni??

muhammad zulhelmy bin mohd zainuddin
nie pakwe aku.... pakwe no 2 ...

heiiissshh men,,ni adik akulah.merangkap darling aku... thn nie dia form 5..dah tue dah..  

dlu kami kecik2 sering gado..s x sah lau x bergado.sampaikan ibu kteorang kata " asal jumpa je nak gado.mcm kucing dgn tikus".. 

nak wat cmne..dah lumrah adik beradik lah katakan..lau x gado, x syok plak kan.xkan u all x pernah gado an adik2 u all..hek,tipu sudah lau x ada...




adik aku sekolah at vokasional muar.. dia dulu dapat aliran sc..tp dia x mau amek. sbb dya kata susah..

hah memng x dinafikan pon..sdgkan aku dulu pon amek aliran sastera masa stdy form 4 n 5... bagus lah aku ada diikuti jejak langkah yer.hahah sama2 x amek sc..hahah

aku tahu adik aku nakal ..tp senakal nakal dy pon, dy tetap adik aku.aku sayang dy walau apa pon terjadi.. dy juga wali aku nanti... not now yer...

hidung kembang macam aku..kami ada persamaan tang hidung...
alahaiii anak jawa lah katakan..so who care hdung kami mancung,kembang ke apa ke kan..yg penting x cacat..syukur..

jakun ke aq...

nadia dan sawah
cantik x pemandangan belakang uh? sumpah bagi aku memng cantik..al maklum lah first time nampak jejakkan kaki di sawah... untunglah aku sambung stdy at utara ni....lau x , x merasa lah aku nak jejakkn kaki di sawah ni...



lintah? pacat? xada pon.. aku x kena ggt pon masa first time pijak sawah uh..hik hik orang kata geli lah,takut lah.... tp aku x kena pon ..hehhe mungkin pacat n lintah tu suke aku p sawah.. itu y meka wat baik plus malu nak ggt aku..hahah < riak sungguh> hishhh....













nie kak my..akak aku,roomate aku merangkap housemate aku..sabah bah dia....jalan sawah nie bukan ye ber TAR..so,kalau da sakan berjalan at sawah uh,melekat melekit lah tanah at tapak kasut kami.. so ,nielah time nye tok bersihkan segala tanah yg melekit dan melekat di tapak kasut selipar kami ..hikhik.. :)
mucox and nadia   




hah nie lah aku dan kawan aku... asal dr jauh,,merantau stdy di tempat org..jauh plak uh..tp apa boleh wat,sudah rezeki kami...syukur.......      walau jauh kami tercampak, kami tak pernah lupa asal usul kami.....johor always in our heart.... LOve u                






Friday, 17 February 2012

buah hati pengarang jantung hatiku...

 malam nie j dah 2 post aku tulis blog..apa orang kata,sedang hangat dan gian menulis lah katakn..aku baru je nak belajar wat blog nie semua.x mahir lagi...ad sesapa yg baik hati suci dan murni untuk ajar aku mmbuat dan mencantikkn blogku yg x sweet nie? heheh aku mengalu alukan kehadiran si dia itu..thanks so much...


  hah nie lah keluarga aku..aku yg paling kiri,ibu,adik bongsuku,ayah,adik ke2 dan yg bawah adik ke3...
gambar nie disnap oleh cousinku.time raya at uma pakcikku muar...tema kami tahun 2011..tp sleknya adikku boleh pakai plak tdung kuning..kan dah lari tema..haha... seriously aku sayang giler amat pada mereka... muahhh...



ok nie aje setakat nie... nak g iron baju sok ada keje.. see u all again.. assalammualaikum ..:)